Nieuws

Sisa levert kleding voor “RAI Hackathon”

De eerste Event Industry Hackathon vond 31 oktober tot en met 1 november plaats in RAI Amsterdam. 50 hackers, verdeeld over acht teams, kregen 24 uur de tijd om oplossingen te bedenken voor prangende vraagstukken in de evenementenbranche. Het winnende team kwam met hun antwoord op de vraag ‘hoe ziet de toekomst van de eventindustrie er uit’.

hoodedsweaters
RAI Hackathon Hooded sweaters 2018

Uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, matchmaking, beleving en event management zijn tijdens het 24 uurs evenement aangepakt en opgelost. Elke challenge werd ‘gehackt’ door twee teams, bestaande uit experts, wetenschappers, studenten en professionals uit binnen- en buitenland. Eén van de challengers die aan de hackathon deelnam kwam uit Zuid-Afrika. De Hackathon eindigde met energieke presentaties voor de jury, bestaande uit Annemarie van Gaal (entrepreneur en lid van RvC RAI Amsterdam); Gijs van Wulfen (autoriteit op het gebied van innovatie en design thinking) en Jeroen Jansen (voormalig creatief directeur van ID&T en hét brein achter Tomorrowland, Sensation en Mysteryland).

proef rai 2018

 

Het winnende concept

De jury koos unaniem voor de oplossing van team ‘From purple to virtual’. Dit team bedacht een concept waarbij modulaire standbouw wordt gecombineerd met ‘Mixed Reality’. Daarmee worden duurzame beursstands verrijkt met een interactieve digitale wereld. De standbouwelementen zijn herbruikbaar en worden met robots vervoerd voor het minimaliseren van externe logistieke bewegingen.

Juryvoorzitter Annemarie van Gaal licht de keuze van de jury toe met een quote van wereldberoemde ijshockeyspeler Wayne Gretzky: “Skate to where the puck is going, not where it has been”. Met het Mixed Reality-concept anticipeert dit team op morgen, op wat er komen gaat. Het winnende team doneert de cheque ter waarde van 2.500 euro, aan The Ocean Cleanup; hun goede doel naar keuze.

De casussen en oplossingen waar de acht teams tijdens de Hackathon aan hebben gewerkt worden verwerkt tot whitepapers die openbaar worden gemaakt. Aanmelden voor de eerste whitepaper is mogelijk op www.rai.nl/hackathon.