logo_sisa
Sisa levert uitsluitend aan het bedrijfsleven

Werknemers in de landbouw, horeca en bouw lopen twee keer zo veel kans op een arbeidsongeluk als werknemers in andere sectoren.

ANP

Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en het CBS. Werknemers in de zorg lopen het meeste risico op psychische schade door een arbeidsongeval.
Gemiddeld was 3,4 procent van werknemers in alle sectoren in 2014  slachtoffer van een arbeidsongeval. De cijfers zijn niet te vergelijken met eerdere jaren, omdat de onderzoeksmethode is aangepast.
In ruim de helft van de gevallen werken mensen gewoon door na een ongeluk, op de dag zelf of de dag erna. Dit geldt zeker in de horeca. Het gaat dan om bijvoorbeeld koks, keukenhulpen en kelners die zich gesneden, gestoten of verbrand hebben.
Hierdoor is het verzuim na ongevallen in de horeca niet hoger dan in andere sectoren, ondanks het hogere aantal ongelukken. In de landbouw en de bouw is het verzuim door ongevallen wel bovengemiddeld.